Door LDODK gedoneerde kleding aangekomen in Tanzania

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK-shirts worden niet alleen in Friesland gedragen. Een groot pakket met LDODK-kleding is aangekomen in Tanzania. Leerlingen van verschillende basisscholen dragen de kleding daar tijdens sportactiviteiten.

LDODK doneerde de oude, maar nog zeker niet versleten, shirts en trainingspakken aan de stichting United Through Sport, nadat de A- en B-jeugd in het nieuw was gestoken. Ook andere LDODK-kleding werd aan de donatie toegevoegd.

United Through Sport zet sport in om problematiek aan te pakken bij de meest kwetsbare groepen in achtergestelde wijken in Zuid-Afrika, Ghana, Thailand, Costa Rica, Argentinië en Saint Lucia.

Op de scholen werd blij gereageerd, laten ze via WhatsApp weten: “We zijn erg blij met de donatie. Zowel jongens- als meisjesteams dragen deze kleding. We willen meisjes aanmoedigen om ook aan sportieve activiteiten deel te nemen. Samen met onze sportcoördinator gaan we ervoor zorgen dat de kinderen twee keer per week trainen en we gaan een competitie spelen tegen andere scholen.”

Deel dit artikel op: