Dit zijn de verscherpte coronamaatregelen die gelden in de sporthal

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sinds afgelopen zaterdag zijn de maatregelen om het coronavirus in te perken aangescherpt. Om actief te kunnen trainen of wedstrijden te spelen is het coronatoegangsbewijs (CTB) CoronaCheck noodzakelijk voor mensen van 18 jaar en ouder.

Dit moet elke keer voorafgaand door de trainer (of iemand van het team) worden gecontroleerd. De trainers zijn hierover geïnformeerd. LDODK is verantwoordelijk voor de controle van de sporters, zowel in Kortezwaag als in de Skâns.

De overheid maakt een uitzondering voor de topcompetities. Het CTB is daarom niet van toepassing voor het trainen en spelen van de Korfbal League selectie (1 en 2).

Voor het horecagedeelte ligt de verantwoordelijkheid voor de controle bij Kortezwaag. We verzoeken jullie dringend om niet in discussie te gaan met de medewerkers van Kortezwaag. Ook zij zijn alleen maar uitvoerders van het opgelegde beleid. Maak van jouw probleem dus niet hun probleem.

Bij wedstrijden moet publiek van 18 jaar en ouder ook altijd het CTB tonen. Bij wedstrijden van LDODK 1 en 2 ligt deze lat hoger, dan moet iedereen van 13 jaar en ouder het CTB kunnen tonen.

Let op dat voor de CoronaCheck-controle een legitimatiebewijs noodzakelijk is.

Alle informatie over de coronamaatregelen lees je op LDODK.nl/coronavirus.

Deel dit artikel op: