Dit jaar bijzondere opzet Korfbal League

Terug naar het nieuwsoverzicht

De Korfbal League ’21-’22 kent een alternatieve opzet met twee fases en daarna nog de play-offs.

Fase 1: Poule A en B


De competitie start net als vorig jaar met twee poules van ieder zes verenigingen. Zij spelen een complete competitie. Ieder team speelt dus vijf thuis- en vijf uitwedstrijden. LDODK/Rinsma Modeplein speelt in Poule A tegen Fortuna/Delta Logistiek, KZ/Thermo4U, Blauw-Wit (A), Dalto/Klaverblad Verzekeringen en KCC/CK Kozijnen. In poule B spelen PKC/Vertom, TOP/LITTA, DOS’46, DVO/Accountor, GG/IJskoud de Beste en Oost-Arnhem. De ranglijst na tien wedstrijden bepaalt de indeling van de poules in fase 2.

Fase 2: Poule C en D

De tweede fase van de competitie kent opnieuw twee poules. In Poule C spelen de nummers 1, 2 en 3 van de eindrangschikking van de poules A en B. De nummers 4, 5 en 6 uit beide poules spelen het tweede deel van de competitie in Poule D. Alle ploegen spelen een uit- en een thuiswedstrijd tegen de drie teams die ze in de eerste fase nog niet hebben ontmoet. De resultaten tegen de andere ploegen uit de eerste fase van de competitie tellen mee in de tweede fase. Zo ontstaat ook na de tweede fase een eindrangschikking op basis van tien wedstrijden.

Play-offs richting finale

De nummers 1 tot en met 4 uit poule C plaatsen zich voor de play-offs (best-of-three). In de eerste wedstrijd speelt nummer 1 thuis tegen nummer 4 en nummer 2 thuis tegen nummer 3. De tweede wedstrijd is omgekeerd. Een eventuele derde wedstrijd is gelijk aan de eerste wedstrijd. De winnaars van beide series spelen op zaterdag 16 april de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy.

Degradatieregeling


De drie laagst geklasseerde verenigingen in de eindrangschikking van Poule D degraderen rechtstreeks naar de hoofdklasse. De nummer 3 speelt een play-downserie tegen de verliezer van de hoofdklassefinale, terwijl de winnaar van de hoofdklassefinale rechtstreeks naar de Korfbal League promoveert. Door deze regeling bestaat de Korfbal League 2022-2023 weer uit tien teams zoals in het verleden ook het geval was.

Reserve Korfbal League


De tweede teams, uitkomend in de Reserve Korfbal League, worden in beide fasen gekoppeld aan de eerste teams. Deze klasse krijgt een afwijkende slotfase.

Deel dit artikel op: