Diana van der Vorst stopt definitief: ‘Heel jammer, maar het kan nu echt niet meer’

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het korfballen op topniveau is voor Diana van der Vorst nu echt voorbij. De knie die haar al zo vaak parten heeft gespeeld, zorgt nu opnieuw voor problemen. “Het is heel jammer, maar het kan nu echt niet meer.”

Diana (27) besloot aan het einde van vorig seizoen al te stoppen, al was dat in verband met corona niet het afscheid dat ze voor ogen had. Het begon later toch weer te kriebelen en in februari maakte ze haar rentree op het hoogste niveau. “Mooi dat ik zo snel al weer vertrouwen kreeg.”

Maar in de loop van het seizoen kreeg ze weer last van de knie waaraan ze al twee keer is geopereerd. “In de laatste weken kon ik niet trainen en was het maar hopen dat ik weer op tijd fit was voor de wedstrijd.” Het derde playoff duel met Fortuna was er eigenlijk al één te veel. “Ik heb daarna drie dagen niet kunnen lopen.”

Een nieuwe operatie met opnieuw een revalidatietraject ziet Diana niet meer zitten. “Een alternatief is volop extra krachttrainingen, maar dat neemt weer zoveel extra tijd.” In combinatie met een volledige baan en net een nieuw gekocht huis is dat te veel. “Ik vind het heel jammer, LDODK is echt mijn club geworden. In mijn hoofd wil ik nog wel, maar het is verstandiger om te stoppen.”

LDODK vindt het jammer dat Diana is gestopt, maar respecteert vanzelfsprekend haar besluit.

Deel dit artikel op: