Diana van der Vorst stopt aan einde seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Fysieke problemen zijn voor Diana van der Vorst de belangrijkste reden om aan het einde van het seizoen te stoppen met korfballen op het hoogste niveau. “Dat is een heel moeilijk, maar verstandig besluit.”

Diana (26) kampt nu met een knieblessure, terwijl ze eerder dit seizoen al problemen met haar achillespees ondervond. “Er zit meer in dan ik nu fysiek kan leveren. Dat frustreert enorm.”

Daar komt bij dat Diana vijf dagen per week in het ziekenhuis werkt. “Ook daar merk ik de effecten. Het is zwaar om mijn werk en privé met topsport te combineren, zeker wanneer je fysieke problemen hebt. Hierdoor haal ik niet het niveau dat ik wil. Ik verwacht niet dat de situatie volgend jaar anders is en ik doe vooral mijzelf, maar ook anderen geen plezier om door te gaan.”

Het besluit valt haar zwaar, ze is er al sinds december mee bezig. “Korfbal is nog steeds een grote passie van mij en ik heb het bij LDODK nog steeds erg naar mijn zin.”

Diana van der Vorst is bezig met haar zesde seizoen bij LDODK. Als 19-jarige kwam ze over van het Groningse Nic, daarvoor speelde ze bij kv Hoogkerk.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: