De voorbeschouwing: TOP – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste ronde van de eerste competitiehelft reist LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag naar Sassenheim voor de ontmoeting (19.30 uur) met TOP/SolarCompleet.

Het wordt een confrontatie tussen de nummer drie en de koploper van de ranglijst, het onderlinge verschil is slechts één punt. In het voordeel van LDODK.

Het was een onverwacht eenvoudige overwinning, die LDODK afgelopen zondag boekte op Blauw-Wit. De Amsterdammers konden weinig tegengas geven. De voorsprong voor LDODK was zo groot, dat het team de wedstrijd eindigde met speelminuten voor vijf spelers uit het tweede.

Toch was niet iedereen tevreden. Vooral Marjolijn Kroon liet na afloop bij Omrop Fryslân en in de Leeuwarder Courant weten pissig te zijn over het vertoonde spel. Na de wedstrijden tegen PKC en Groen Geel was dit in haar ogen de derde wedstrijd op rij waarin LDODK niet zien wat het eigenlijk allemaal in huis heeft. En dat met de belangrijke wedstrijd tegen TOP in het vooruitzicht. In haar ogen was het spel onvoldoende en had haar ploeg zeker veertig keer moeten scoren. Een kritische noot van een speler van de koploper. Zaterdag zal blijken of haar opmerkingen de rest van het team ook hebben gekieteld en of de ploeg deze week tijdens de trainingen in de juiste flow is gekomen.

TOP heeft een puntje minder dan LDODK. De ploeg met oud-LDODK’er Tim Flokstra in de gelederen, boekte afgelopen weekend een 32-24 overwinning bij degradatiekandidaat Tempo. Een wedstrijd waarin TOP na tien minuten spelen een gaatje sloeg en nooit weer in de problemen kwam.

Een overwinning in Sassenheim is voor LDODK zeker geen gesneden koek. Sterker nog, in de afgelopen seizoenen wist TOP in de onderlinge ontmoeting de punten meestal in Sassenheim te houden. Een overwinning betekent wel dat LDODK halverwege de competitie koploper zou zijn, uniek in de geschiedenis van de club. Maar het zegt uiteindelijk aan het eind van het seizoen weinig.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: