De voorbeschouwing: PKC – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wordt het de eerste van een serie finales of is de confrontatie PKC/SWKGroep – LDODK/Rinsma Modeplein voor LDODK de laatste finale van deze Korfbal League? Er staat zaterdagavond in Papendrecht veel op het spel voor LDODK.

Wil LDODK mee blijven doen in de strijd om een plek in de play-offs dan is volgens Henk Jan Mulder nodig om de resterende vier reguliere competitiewedstrijden te winnen. Dat liet de coach vorig weekend in meerdere media-optredens horen, na de verloren thuiswedstrijd tegen Fortuna.

De fans van LDODK beleefden afgelopen zondag de zoveelste teleurstelling op rij. De nederlaag tegen de ploeg uit Delft was de vierde nederlaag op rij. Met als gevolg dat LDODK is afgezakt naar de zesde plek op de ranglijst. Het onderlinge resultaat met naast concurrenten DOS’46 en Fortuna is inmiddels in het nadeel van LDODK. Dus voor plaatsing voor de play-offs is het nodig boven deze ploegen te eindigen. Dat betekent dat deze concurrenten ook nog steekjes moeten laten vallen.

De zo gehoopte wederopstanding van LDODK kwam dus niet tegen Fortuna. Dat betekent dat er nog extra druk ligt op het duel in Papendrecht. Het moet nu echt gebeuren! Dat vraagt om een historische overwinning, want in de Korfbal League won LDODK nog nooit in de PKC-hal. Deze korfbalhal is dit seizoen echter niet meer die onneembare vesting die het altijd was. KZ en DOS’46 wonnen er dit seizoen, Fortuna speelde er gelijk. Maar dat was wel in een fase van het seizoen dat PKC met blessures kampte. De afgelopen vier wedstrijden won PKC, waardoor het nu weer gewoon koploper is.

Heeft de ploeg de teamgeest weer kunnen vinden afgelopen week? Is de knop om? Kan LDODK alle talenten die het bezit weer om samen tot een topprestatie te komen? Zaterdag aan het einde van de avond weten we meer.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: