De voorbeschouwing: LDODK – Tempo

Terug naar het nieuwsoverzicht

De reguliere Korfbal League 2019-2020 is halverwege. In de eerste van de returnwedstrijden treedt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag (20.00 uur) in Gorredijk aan tegen Tempo.

Wat hebben we een weekend vol verrassingen achter de rug. PKC dat thuis verliest van DOS ’46. KZ dat het schip ingaat bij Blauw-Wit. En LDODK dat had kunnen winnen bij TOP. Maar dat laatste gebeurde dus niet. In een saaie wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op tot TOP ineens een run maakte van zeven punten en een 14-15 achterstand omboog in een 21-15 voorsprong. Dat gat was te groot voor de ploeg van Henk Jan Mulder om nog te dichten. Dankzij de uiteindelijke 27-21 overwinning is TOP de nieuwe koploper in de Korfbal League.

Met de andere uitslagen in ogenschouw had LDODK door wel te winnen bij TOP als koploper een gat van drie punten op zowel PKC als TOP kunnen slaan. En Mulder gaf ook na afloop toe, dat het dit keer had gekund: winnen in Sassenheim. Het blijft nu wel spannend op de ranglijst met drie punten verschuil tussen de nummers 1 en 4.
Zaterdagavond komt Tempo naar Gorredijk, op dit moment de nummer laatst op de ranglijst. LDODK opende het seizoen in Alphen aan den Rijn met een 25-20 overwinning op de debutant. Tempo strijdt sindsdien met Groen Geel om de laatste plaats die directe degradatie betekent. Het eerste onderlinge treffen ging voor Tempo met 28-15 verloren. Maar Tempo wist later wel geheel onverwachts Blauw-Wit te verschalken.

Door de winst van Blauw-Wit op KZ afgelopen weekend staan de Amsterdammers nu drie punten los van Tempo en Groen Geel. Wil Tempo zich handhaven dan zal het nog wel voor een stuntje moeten zorgen.

Muziek

Na afloop van de wedstrijd is er muziek in de kantine van Kortezwaag van de broers Pieter en Michiel Veenstra.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: