De voorbeschouwing: LDODK – PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

De huidige nummers één (LDODK/Rinsma Modeplein) en twee (PKC/SWKGroep) van de Korfbal League ontmoeten elkaar zaterdag (20.00 uur) in Sportcentrum Kortezwaag. Het onderlinge verschil na vijf wedstrijden: één punt.

Voor het tweede jaar op rij nam LDODK afgelopen zondagmiddag de twee punten vanuit Delft mee naar huis. Fortuna werd met 22-23 verslagen. Een nipte overwinning die misschien nog wat forser had kunnen uitpakken, als LDODK in de tweede helft definitief had doorgedrukt. Maar het resultaat staat en LDODK is nog steeds koploper in de Korfbal League, met tien punten uit vijf wedstrijden. Dat zijn er al twee meer dan vorig jaar bij de Kerst.

De resultaten zijn behaald door een sterk LDODK dat niet alleen over veel schijven weet te scoren, maar ook verdedigend buitengewoon goed draait. Met 110 tegentreffers op de teller, alleen DOS’46 kreeg minder tegen (108). Daar staan 134 eigen treffers tegenover, alleen PKC heeft er meer (143). Wat ook opvalt: de ploeg van Henk Jan Mulder blijft rustig, ook bij een achterstand van drie of vier punten.

LDODK speelde dit seizoen nog niet tegen de andere ploegen uit de top-3. Daar komt dit weekend verandering in. Tegenstander PKC is ook nog ongeslagen, maar heeft dankzij een gelijkspel in de eerste ronde tegen Fortuna een punt minder dan LDODK. Afgelopen weekend werd overtuigend gewonnen van TOP. Waar de ploeg uit Sassenheim in de eerste helft nog een aardige voorsprong opbouwde, nam PKC na rust het heft in handen en besliste het de wedstrijd op 27-23.

Wordt het stuivertje wisselen tussen beide ploegen of weet LDODK een gat van drie punten te slaan ten opzichte van PKC.

Culivents

Ook rondom deze wedstrijd is Culivents aanwezig in de kantine van Kortezwaag. Er is keuze uit

  • een (H)eerlijke maaltijdsoep, boordevol groenten, geserveerd met desembrood & boerenboter.
  • een pastasalade met ratatouille, pesto & op houtskool gegrilde kip.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: