De voorbeschouwing: LDODK – Groen Geel

Terug naar het nieuwsoverzicht

En toen zag de wereld er weer heel anders uit. Waar menigeen al vreesde dat het seizoen voorbij was, stond LDODK/Rinsma Modeplein zaterdag in Papendrecht op. De historische zege tegen PKC betekent dat LDODK nog altijd meedoet voor de play-offs. Zaterdag komt GG/IJskoud de Beste naar Gorredijk.

Het is in jaren niet zo spannend geweest in de Korfbal League. Met nog drie speelrondes voor de boeg maken nog altijd zeven ploegen kans op een plekje in de play-offs. Het verschil tussen de koploper en nummer zeven is slechts zes punten. Het zit dicht bij elkaar. Er is dus ook nog veel mogelijk.

LDODK pakte een belangrijke strohalm door voor het eerst in de Korfbal League bij PKC te winnen. Met steun van publiek en het tweede werd het 22-23. En nu weer verder. Met eerste zaterdag Groen Geel, dan uit naar Blauw Wit en dan de waarschijnlijk alles beslissende thuiswedstrijd tegen TOP.

Op het eerste oog is Groen Geel de eenvoudigste tegenstander van de drie. De debutant is nog niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg uit Wormer heeft maar twee punten voorsprong op hekkensluiter Tempo. Zoals het er nu voorstaat wacht Groen Geel aan het einde van de competitie play-down duels tegen de verliezend hoofdklassefinalist.

Hoe zal het er na dit weekend uitzien op de ranglijst? Wanneer PKC van KZ wint en LDODK van Groen Geel, dan staat LDODK na dit weekend weer vierde. Maar het moet eerst maar eens zover zijn. Nog even in herinnering: in Wormer werd het eerder dit seizoen tussen Groen Geel en LDODK 22-26.

 

Balsponsor: Fier en Fort

 

foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: