De voorbeschouwing: LDODK – DVO

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het wordt met de week spannender in de Korfbal League, met nog maar drie punten verschil tussen de koploper en de nummer vijf. Zaterdag (20.00 uur) speelt LDODK/Rinsma Modeplein thuis tegen DVO/Accountor, dat afgelopen weekend verrassend TOP versloeg.

LDODK kwam vorige week bij KZ net te kort: 28-26. Een uitslag die het onderlinge verschil op de ranglijst tussen beide ploegen terugbracht tot twee punten. Na de nederlaag staat LDODK nu derde met 16 punten, net zoveel als PKC en ééntje minder dan koploper TOP. Van deze top-3 was PKC de enige ploeg die afgelopen weekend wist te winnen.

Tegenstander DVO maakte zaterdagavond korte metten met TOP: 28-21. De ploeg uit Bennekom staat daardoor nu zevende op de ranglijst, met drie punten achterstand op de vierde plaats die nog recht geeft op deelname aan de play-offs. DVO is de laatste weken lekker bezig, met drie overwinningen op rij. Voorafgaand aan TOP werd ook gewonnen bij Blauw Wit (31-32) en bij Groen Geel (22-27). In de ronden daarvoor maakten de Bennekommers het PKC en Fortuna lang lastig.

Sterke troef bij DVO is Gertjan Meerkerk die in de afgelopen elf duels tot 78 doelpunten kwam. Hij is daarmee op dit moment topscoorder in de League. Ook Robbe de Wit heeft bij vlagen het vizier op scherp staan. In de wedstrijd in Bennekom eerder dit seizoen won LDODK (23-29), mede omdat ze deze heren in toom hielden.

Het tweede
Voorafgaand aan het hoofdduel spelen de beide tweede teams van LDODK en DVO tegen elkaar. Ook een wedstrijd om naar uit te kijken. Beide teams doen het goed in de Reserve Korfbal League. DVO is koploper met 19 punten, LDODK heeft een puntje minder. Samen met Fortuna 2 en DOS ’46 2 vormen zij top-4 van de ranglijst. Dat laat zien dat LDODK ook in de breedte goed meedoet. Het is nog niet zo lang geleden dat het tweede vooral onderin de ranglijst meespeelde.

Deel dit artikel op: