De voorbeschouwing: LDODK – Blauw-Wit

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein begint het nieuwe jaar op zondag 5 januari (16.00 uur) met een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit. Aan beide ploegen om te laten zien wie de oliebollen het best heeft verteerd.

Laten we het nieuwe jaar beginnen met het uitspreken van de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het maar een gezond, sportief en succesvol 2020 mag worden!

Voor LDODK kan het jaar niet mooier beginnen: als koploper in de Korfbal League. Na de verloren wedstrijd tegen PKC deed LDODK een stapje terug, maar dat duurde maar een week. In de laatste competitieronde van 2019 verloor PKC thuis onverwacht van KZ. En omdat LDODK in een saaie maar degelijke wedstrijd ‘gewoon’ won van Groen Geel, is het dus nu gewoon weer koploper.

De verschillen in de top zijn nog klein. Het gat met nummer twee (PKC) en drie (TOP) is maar één punt, nummer vier KZ heeft een achterstand van twee punten op de koploper. In de laatste ronde van de eerste competitiehelft staat volgend weekend TOP-LDODK op het programma.

Maar zondag wacht eerst Blauw-Wit. De Amsterdamse ploeg staat onder leiding van Gerald Aukes, de coach die LDODK naar de Korfbal League bracht, inmiddels acht jaar geleden.

Blauw-Wit heeft niet tot nu toe niet het seizoen wat het had gehoopt. Met drie punten staat de ploeg op plek 8, met maar één puntje meer dan Tempo en Groen Geel die de ranglijst afsluiten. De drie punten zijn het resultaat van winst op Groen Geel en een gelijkspel tegen DOS’46. Het puntentotaal tot nu toe smaakt de Amsterdammers ongetwijfeld slecht. Ze zijn er vast op gebrand om het puntentotaal in de eerste maanden van 2020 verder op te krikken. Aan LDODK om te zorgen dat die opmars niet in Gorredijk begint.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: