De voorbeschouwing: Groen Geel – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein reist zaterdag af naar Wormer. GG/IJskoud de Beste is om 19.00 uur de tegenstander in de laatste wedstrijd van het jaar.

Een afknapper. Dat was het vorige week in Kortezwaag. De wedstrijd tussen LDODK en PKC, de nummers één en twee van de ranglijst, viel vies tegen. Een wedstrijd was het amper. PKC was op veel terreinen beter. Het publiek dat had gerekend op een spannende topper kwamen bedrogen uit. Jammer, maar er is nog lang geen man overboord.

PKC en LDODK wisselden op de ranglijst van plek. PKC is nu koploper, LDODK volgt op een punt. Er tekent zich al een aardige kopgroep af in de strijd om de eerste vier plekken die recht geven op deelname aan de play-offs. LDODK heeft nu een voorsprong van vijf punten op de nummer vijf. De competitie is echter nog lang.

Tegenstander Groen Geel kijkt niet naar de eerste vier plekken. Het is voor de ploeg uit Wormer vooral zaak om niet te degraderen. Dan moeten er wel punten worden gepakt, de ploeg staat nu nog laatste. Samen met Tempo, beide ploegen hebben twee punten. Groen Geel pakte de twee punten in het onderlinge duel met Tempo.

Het is voor LDODK vooral zaak om tegen de ploegen onderin geen punten te laten liggen. Na vorige week wil de ploeg van Henk Jan Mulder er vast weer vol voor gaan. Een overwinning betekent 12 punten uit zeven wedstrijden. Dat zijn er vier meer dan vorig jaar bij de kerst. Na zaterdag is er een weekje rust. De Korfbal League gaat dan weer verder op zondag 5 januari (16.00 uur), thuis tegen Blauw Wit.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: