De voorbeschouwing: Fortuna – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein. Dat is zondagmiddag (15.30 uur) een affiche in de vijfde ronde van de Korfbal League. Een wedstrijd tussen de nummers vier en één op de ranglijst.

Het is toch nog steeds een aardig plaatje, die ranglijst van de Korfbal League. Met LDODK ongeslagen aan kop. Ook de derby van het noorden, afgelopen zaterdag, werd in winst omgezet. En winnen in een derby smaakt altijd goed. Maar zoals André Zwart vorige week al zei: “We kunnen alle achttien wedstrijden winnen, maar dan zijn we nog geen kampioen.” Tegenstander Fortuna weet hoe het werkt. Vorig seizoen beide wedstrijden van LDODK verliezen, als vierde in de competitie eindigen, maar uiteindelijk het seizoen wel afsluiten met de landstitel.

Maar hoe dan ook, LDODK zit in een lekkere flow. De ploeg gaat met goed vertrouwen richting Delft voor de eerste van twee duels tegen topploegen. Na het duel met Fortuna volgt een week later de thuiswedstrijd tegen PKC.

Fortuna heeft nu vijf punten. Naast drie overwinningen werd er gelijk gespeeld tegen PKC en verloren van TOP. Twee sterke tegenstanders die LDODK dus later nog treft. Komend weekend spelen ook PKC en TOP tegen elkaar. Met andere woorden: over twee weekenden kan het er op de ranglijst weer heel anders uit zien.

Waarvan LDODK in ieder geval zeker is zondag: de steun van Groen Kabaal. Naast de supporters die met eigen vervoer naar Delft reizen gaat er ook een supportersbus die kant op.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: