De voorbeschouwing: DOS’46 – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De weken van de waarheid in de Korfbal League zijn aangebroken. Voor LDODK zaterdag (20.00 uur) te beginnen met de tweede derby van het noorden van dit seizoen: uit bij DOS’46. Altijd een speciale wedstrijd.

Nog zes wedstrijden en de vier deelnemers aan de play-offs zijn bekend. En welke vier dat zijn is nog bij lange na niet beslist, er zijn nog zeven kanshebbers. Het verschil tussen koploper PKC en nummer zeven DVO is maar vijf punten. De deels onverwachte uitslagen van de afgelopen weken maken het heel spannend, de verschillen zijn in jaren niet zo klein geweest.

Noordelijke rivaal DOS’46 zit in een flow. Een paar weken geleden had het er alle schijn van dat de competitie voor de Drenten was gespeeld, maar niets is minder waar. Mooie overwinningen op zowel PKC als TOP heeft DOS’46 weer kanshebber op de play-offs gemaakt. Het verschil tussen LDODK en DOS’46 is nog maar twee punten. Die positie, de terugkeer van Jelmer Jonker na een wekenlange schorsing en de altijd aanwezige oerkracht om LDODK te verslaan, zorgen ongetwijfeld zaterdag voor een extra gemotiveerd DOS’46.

Aan motivatie zal het aan LDODK-zijde ook ongetwijfeld niet ontbreken. De ploeg van Henk Jan Mulder kreeg afgelopen zondag tegen DVO een tik. Een op het oog zekere overwinning, ging aan het einde van de tweede helft verloren. Tot frustratie van alles en iedereen. Een voorsprong van vijf punten zegt tegenwoordig niet zo veel meer. De wedstrijden in de Korfbal League vragen tot aan de laatste minuut volledige concentratie. Dat moet beter, riepen meerdere spelers na afloop van de wedstrijd. Binnen de selectie is daar ongetwijfeld afgelopen week volop over na gesproken.

Hoe dan ook spannend wordt het ongetwijfeld in de komende speelronde, waarin ook andere onderlinge confrontaties tussen de top 7 op het programma staan.
In de onderlinge confrontatie in Gorredijk pakte LDODK de punten: 24-20.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: