De voorbeschouwing: Blauw-Wit – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zondagmiddag staat voor LDODK/Rinsma Modeplein in Amsterdam tegen Blauw-Wit de volgende finale op het programma. Het ziet er voor LDODK een stuk florissanter uit dan twee weken geleden. Maar met Blauw-Wit wacht een tegenstander die vrijuit kan spelen en hoopt op een stunt.

TOP kwam vorige week tegen Blauw-Wit met de schrik vrij omdat het arbitrale duo de Amsterdammers in de slotseconden een dikke stip onthield. Anders hadden de Sassenheimers waarschijnlijk een punt laten liggen. Het was een wedstrijd waarin TOP zonder veel geblesseerde basisspelers moest spelen, terwijl Blauw-Wit lekker vrijuit kon korfballen. Ze staan op een veilige achtste plek op de ranglijst en het gat naar beneden is groot. De onderlinge duels met Tempo en Groen Geel, de twee weken daarvoor, lieten zien dat de Amsterdammers duidelijk beter zijn. De ploeg van oud-LDODK coach Gerald Aukes, heeft dus zondagmiddag niets te verliezen en dat zullen ze ongetwijfeld laten zien.

Voor LDODK is de situatie heel anders. De ploeg moet winnen, wil het zich plaatsen voor de play-offs. De ploeg van Henk Jan Mulder zit in een flow, dankzij een knappe uitzege bij PKC, twee weken geleden. Het betekende een ommekeer na zware weken vol nederlagen. Vorige week volgde een dikke overwinning op Groen Geel. Geen plichtmatig potje, maar een wedstrijd waarin LDODK vanaf het begin goed bij de les was en verdedigend de tegenstander lam legde. De doelpunten vielen volop en uit meerdere handen.

Dankzij het verlies van zowel KZ als Fortuna staat LDODK in puntenaantal nu weer gelijk met deze beide concurrenten voor de play-offs. Het onderlinge resultaat ten opzichte van KZ is in LDODK-voordeel, maar ten opzichte van Fortuna deden de Delftenaren het beter. De positie betekent wel dat LDODK het halen van de play-offs weer in eigen hand heeft. Bovendien kent LDODK zondagmiddag al de uitslagen van de twee concurrenten. Fortuna speelt zaterdagavond thuis tegen DOS’46 en KZ gaat zaterdag op bezoek bij Groen Geel.

In de eerste competitiehelft liet LDODK in Gorredijk geen spaan heel van Blauw-Wit: 31-17. Maar dat was in een hele andere fase van de competitie, het wordt zondagmiddag ongetwijfeld een stuk spannender.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: