De moeilijke beslissing van Marjon Visser

Terug naar het nieuwsoverzicht

Haar mededeling kwam vorige week donderdag als een verrassing. Marjon Visser (31) kan het korfballen op hoog niveau niet langer combineren met haar gezin en thuis. Ze is per direct gestopt.

Aan het einde van vorig seizoen koos Marjon bewust om nog een jaar door te gaan. “Mijn terugkeer op het hoogste niveau beviel goed. Ik was vrij snel na mijn laatste bevalling weer begonnen en had het gevoel dat ik nog niet aan mijn top zat. Er was nog meer mogelijk. Dus ik wilde nog wel een keer alles geven.”

In de zomermaanden sloeg de twijfel toch toe. Een gezin met twee jonge kinderen, een drukkere baan, een verhuizing op komst en een partner met een drukke baan. “Al het geregel kost mij meer energie dan het mij oplevert. Dus is het tijd voor keuzes.”

Marjon heeft er goed over nagedacht. De twijfel bleef en dus besloot ze vorige week een punt achter korfballen op het hoogste niveau te zetten. “Het moment is natuurlijk nooit goed, maar beter aan het begin van het veldseizoen, dan net voor de start van de Korfbal League.”

Marjon Visser keerde in november 2018 terug bij LDODK, nadat ze ruim twee seizoen eerder voor de eerste keer afscheid had genomen van korfballen op het hoogste niveau.

LDODK/Rinsma Modeplein respecteert Marjons keuze en bedankt haar voor al het plezier dat ze het publiek de afgelopen jaren met haar spel heeft gegeven.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: