De eerste trainingen zitten erop: ‘Je kunt zien dat iedereen weer zin heeft om te korfballen’

Terug naar het nieuwsoverzicht

De eerste trainingen sinds de afkondiging van de versoepelde maatregelen zitten erop. Maandagavond was het aan de C-jeugd van 12 jaar en jonger om de spreekwoordelijke bal af te trappen. Algehele conclusie: het is leuk om weer op het korfbalveld te staan.

Ook voor Henk Jan Mulder is het even wennen om weer op het korfbalveld te staan. Dinsdagavond gaf hij leiding aan een training van de B1 en B2. “Ik ben een trainer die vaak dingen voordoet, maar dat is nu soms best lastig. Maar de spelers pakken het goed op. Je kunt zien dat ook zij weer zin hebben om te kunnen korfballen.”

Creativiteit

Sprongduels, één-tegen-één en een partijvorm. Het zijn oefeningen die helaas niet mogelijk zijn als je tegelijkertijd 1,5 meter afstand moet houden. Toch is er nog steeds veel mogelijk, vertelt Henk Jan. “Tijdens deze training gaan we bijvoorbeeld iets doen met rebounden vanuit de ruimte en combineren we squats met het afronden op de korf.”

Met een beetje creativiteit van de trainer kom je heel ver, denkt de hoofdcoach van LDODK 1. En als je het als trainer lastig vindt om oefeningen te bedenken, dan is er nog geen man overboord. Online zijn verschillende initiatieven waar trainers leuke oefeningen kunnen vinden, passend bij de coronamaatregelen.

Schoonmaken

Naast de anderhalve meter afstand zijn er meer maatregelen op Sportpark Kortezwaag. Zo zijn er vaste looproutes, moeten handen worden gedesinfecteerd en wordt materiaal na afloop schoongemaakt. Dankzij een samenwerking met Albert Heijn Gorredijk zijn hiervoor verschillende desinfecteermiddelen beschikbaar.

Om hierop toe te zien is tijdens alle trainingen een coronacoördinator aanwezig. In de praktijk komt het vooral neer op het geven van aanwijzingen en tips, ingrijpen was gelukkig niet nodig. Bart bij de Leij was dinsdagavond als coördinator aanwezig. “Je ziet dat de jeugd al heel gedisciplineerd met de maatregelen bezig is, dus dat zit wel goed.”

Deel dit artikel op: