De eerste kampioenen

Terug naar het nieuwsoverzicht

De najaarscompetitie duurt nooit lang. In de kleinere poules van vier teams is het vaak al snel duidelijk wie er om de titels strijden. De eerste LDODK-kampioen is al een feit, komende weekend is de kans groot dat er twee kampioenen bijkomen. Een overzicht.

LDODK/Rinsma Modeplein D2
De D2 werd afgelopen weekend al kampioen. Na 4 van de 6 wedstrijden heeft de D2 8 punten, naaste concurrent Wêz Warber/Wêz Fluch/Leeuwarden D1 heeft 3 uit 4. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. LDODK D2 speelt komende zaterdag uit bij CSL D2.

LDODK/Rinsma Modeplein D1
Komende zaterdag gaan hoogstwaarschijnlijk de kampioensbloemen naar de D1. Na 4 wedstrijden in de Hoofdklasse is de D1 koploper met 8 punten, dat zijn er 4 meer dan de nummers twee Heerenveen D1 en NKC’51 D1. LDODK D1 speelt zaterdag om 9.00 uur thuis tegen AVO D1, de heenwedstrijd in Assen eindigde in een 20-4 overwinning voor LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein F1
Ook LDODK F1 is nog ongeslagen met 8 punten uit 4 wedstrijden. Nummer 2 V&V F1 heeft 4 uit 4. Een puntje komend weekend is voor de F1 dus voldoende voor het kampioenschap. De F1 speelt om 10.00 uur thuis tegen Quick’21 F1. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 27-2 overwinning voor LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein A3
LDODK A3 heeft nu 6 punten uit 4 wedstrijden. Koploper Spannum A1 heeft 6 uit 3. Beide teams ontlopen elkaar niet zo veel. LDODK verloor in Spannum nipt: 13-12. Komende zaterdag spelen beide teams om 13.15 uur in Gorredijk tegen elkaar. Een belangrijk duel, maar de beslissing valt waarschijnlijk nog niet. Tenzij LDODK verliest.

LDODK/Rinsma Modeplein B4
De B4 heeft 5 uit 4, met nog twee wedstrijden te gaan. Koploper is Udiros B1 met 7 uit 4. De eerste confrontatie tussen beide ploegen eindigde in 3-3. Komende zaterdag spelen beide teams om 12.00 in Gorredijk opnieuw tegen elkaar. Bij winst staan beide ploegen bovenaan. In de slotwedstrijd speelt LDODK dan nog tegen Wordt Kwiek B2, een tegenstander waarvan in de eerste wedstrijd met 3-4 werd verloren.

LDODK/Rinsma Modeplein C3
Ook de C3 staat ongeslagen aan kop van de ranglijst met 8 uit 4. Ze hebben nog twee wedstrijden te spelen, waaronder op 12 oktober tegen Wordt Kwiek C2, nu tweede op de ranglijst met 6 uit 4. Komend weekend valt er nog geen beslissing tenzij Wordt Kwiek verliest.

LDODK/Rinsma Modeplein E4
De E4 maakt nog kans, in een poule met zeven ploegen die een enkele competitie spelen. LDODK E4 heeft nog 3 wedstrijden te gaan en heeft uit de eerste 3 wedstrijden 4 punten gehaald. Koploper is Drachten E2 met 7 uit 4. LDODK speelt in de laatste competitieronde op 19 oktober nog tegen Drachten, er is dus nog alle kans.

LDODK/Rinsma Modeplein F2
De F2 is koploper met 6 uit 3, samen met It Fean F1. Beide ploegen spelen zes wedstrijden en zijn dus pas halverwege de competitie. De beide koplopers speelden al tegen elkaar, LDODK won met 2-1.

Deel dit artikel op: