D1 naar NK in Maasdijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voor LDODK/Rinsma Modeplein D1 staat er zaterdag opnieuw een Nederlands Kampioenschap op het programma. Ditmaal gehouden bij korfbalvereniging Dijkvogels in Maasdijk (Zuid Holland).

De D1 werd net als in de zaal ook op het veld vrij eenvoudig kampioen in de Hoofdklasse. De zes wedstrijden leverden allemaal ruime overwinningen op. Alleen de uitwedstrijd bij Amicitia was spannend, maar eindigde toch in een 5-4 overwinning.

Het kampioenschap betekent dat de D1 zich op kan maken voor het Nederlands Kampioenschap. Het wordt een verre reis, komende zaterdag, naar Maasdijk, net ten oosten van Hoek van Holland.

Het NK telt acht deelnemers. LDODK D1 zit in een poule met Vitesse D1, Groen Geel D1 en Dindoa D1. In de andere poule spelen Die Haghe D1, DVO D1, Fortuna D1 en De Meeuwen D1.

LDODK begint het toernooi om 11.00 uur tegen Dindoa D1. De rest van het programma hangt af van de uitslagen in de eerste ronde.

Tijdens het NK voor D’s in de zaal eindigde LDODK op een vijfde plek. Fortuna uit Delft haalde in maart de zaaltitel binnen door van Groen Geel te winnen.

LDODK wenst de D’s zaterdag veel succes!

Deel dit artikel op: