Corona-update 27 september

Terug naar het nieuwsoverzicht

De veldcompetitie is nu een paar weken onderweg. Over het algemeen gaat iedereen goed om met de coronaregels. Maar we benadrukken nogmaals dat iedereen alert moet blijven en voldoende afstand moet houden.

Zeker nu het aantal coronagevallen landelijk en ook in Friesland weer toeneemt, kijkt de overheid ook scherp mee bij het reilen en zeilen rond de sportvelden. Willen we blijven korfballen, dan is het zaak om ons aan de maatregelen te houden.

Kantine

De kantine van Kortezwaag is tot nu toe gesloten geweest omdat het volgens de RIVM-regels niet mogelijk is dat sporters van verschillende disciplines mengen. We proberen in overleg met Kortezwaag bij zoveel mogelijk wedstrijden toch koffie en thee op het veld te verstrekken.

Komende zondag bij de thuiswedstrijd LDODK-Blauw Wit is de kantine van Kortezwaag wel open. Dit kan omdat de fitness dan gesloten is.

Uitwedstrijden

Voor LDODK blijft het protocol van het KNKV en RIVM leidend. Iedere vereniging neemt maatregelen, waardoor ook het spelen van uitwedstrijden veilig is. Dat geldt ook voor delen van het landen waar corona harder toeslaat dan bij ons. Uitgangspunt is en blijft: iedereen blijft zelf alert en verantwoordelijk op het naleven van de regels.

Mondkapjes

Zoals eerder is gecommuniceerd adviseren wij om bij uitwedstrijden in de auto mondkapjes te dragen. Het daadwerkelijk gebruiken van mondkapjes is iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid.

Andere verenigingen

We krijgen soms wel eens opmerkingen dat er bij LDODK niets kan en bij andere verenigingen wel. Het is heel helder: iedereen moet aan dezelfde regels voldoen. Het is aan verenigen zelf hoe ze de naleving van deze regels organiseren. Wij proberen dat zo goed mogelijk te doen.

De zaalcompetitie

We gaan er vanuit dat de zaalcompetitie volgens planning van start gaat. Maar wel met aangepaste maatregelen aangaande supporters, we komen daar later op terug.

Kleedkamers

De korfballers, zwemmers en fitnessers van Sportcentrum Kortezwaag mogen niet samen gebruik maken van dezelfde kleedkamers. Er wordt achter de schermen nu gekeken of we gedurende het zaalseizoen gebruik kunnen maken van de kleedkamers bij het zwembad.

Publiek

We weten zeker dat we bij thuiswedstrijden in de Korfbal League minder toeschouwers kunnen toelaten dan we gewend zijn. De ventilatie in de hal is goed, maar publiek moet zitten en de anderhalve meter afstand aanhouden. We werken nu aan een systeem om dat slim en eerlijk te organiseren.

Kantine

In overleg met Kortezwaag bekijken we verschillende alternatieven rond wedstrijden en trainingen om verstrekking van consumpties mogelijk te maken.

Livestream

Nu er minder publiek in de zaal kan, wordt het belangrijker om de wedstrijden live online te kunnen volgen. De Korfbal League verenigingen zijn met elkaar in overleg hoe dat samen te kunnen organiseren. LDODK heeft hierover zelf ook overleg met NDC Mediagroep.

Deel dit artikel op: