Collectief falen bij LDODK resulteert in ruime nederlaag bij Groen Geel

Terug naar het nieuwsoverzicht

De slechtste wedstrijd van LDODK onder zijn leiding. Zo omschrijft Henk Jan Mulder de 26-15 nederlaag zaterdagmiddag bij Groen Geel. “We hebben met z’n allen compleet gefaald.”

Als, als. LDODK/Rinsma Modeplein had zaterdagmiddag bij Groen Geel een belangrijke stap richting de play-offs kunnen zetten. Maar LDODK kwam er in Wormer vooral in de tweede helft op geen enkele manier aan te pas.

In de eerste helft ging het allemaal nog wel. Halverwege was het 9-7, volgens Mulder was er op dat moment ook geen man overboord. Eline Haan maakte zelfs het eerste punt van de tweede helft: 9-8. Maar vanaf dat moment nam Groen Geel stapje voor stapje meer afstand. Via 12-8 werd het 16-9 en 19-10. De wissels aan LDODK-zijde brachten ook geen oplossing. Er zat geen gif in de ploeg, het afronden van kansen lukte niet, Groen Geel liep verder uit en de energie vloeide weg.

Snel vergeten en weer door, vindt Mulder. Met het ook op de play-offs is er nog geen man overboord, maar LDODK zal volgende week thuis tegen Blauw Wit (zondag 15.30 uur) wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Met nog vier wedstrijden in de poulefase te gaan strijden Groen Geel, Blauw wit, LDODK en KZ om drie plaatsen in de play-offs.

Foto: Birdyman Fotografie

Deel dit artikel op: