Bingo voor A2, 3 en 5

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een succesvol weekend voor LDODK/Rinsma Modeplein in de beslissende wedstrijden van het zaalseizoen. De C1 haalde finale om de Nederlandse titel, maar ook goed nieuws voor de A2, senioren 3 en senioren 5.

A2: handhaving 1e klasse

LDODK A2 speelt ook volgend seizoen in de 1e klasse. Het duel met Quick’21 A1 werd in LDODK-voordeel beslist. In de eerste wedstrijd vorige week was de ploeg uit het sterkst: 16-11. De opgave voor de A2 was duidelijk voor de thuiswedstrijd. Winnen met meer dan vijf doelpunten. Dat lukte. Het werd in Gorredijk 20-11.

Senioren 3: plaatsing Reserve tussenklasse


Senioren 3 zet een belangrijke stap in promotie naar de nieuw te vormen Reserve tussenklasse, het een na hoogste niveau voor de reserveteams. LDODK maakte zaterdagmiddag in Gorredijk een 22-18 nederlaag uit de eerste wedstrijd goed. Het werd in de tweede wedstrijd 23-17 in LDODK-voordeel. Een prachtige prestatie. De start was met een 0-4 achterstand niet overtuigend, maar op 7-7 was het gelijk. Waarna LDODK uitliep naar 12-8, de ruststand was 13-11. Vanaf 16-15 kwam er een run naar 21-15, waarna de wedstrijd eigenlijk was gespeeld.

Promotie is echter nog niet helemaal zeker. LDODK is afhankelijk van het resultaat van het onderlinge duel tussen Groen Geel en verliezend hoofdklassefinalist HKC. Degradeert Groen Geel uit de Korfbal League, dan gaat Groen Geel 2 van Reserve Korfbal League naar Reserve tussenklasse en valt LDODK buiten de boot. Handhaaft Groen Geel zich, dan is LDODK 3 zeker van promotie.

Senioren 5: promotie naar Reserve 2e klasse


Ook voor senioren 5 was er promotie. Het vijfde speelt volgend jaar in de Reserve 2e klasse.

Rodenburg 2 werd vorige week woensdag in Leek al met 25-15 verslagen. In de thuiswedstrijd kwam die voorsprong niet meer in gevaar: 24-23.

Deel dit artikel op: