Bij het afscheid van een seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het korfbalseizoen 2019-2020 is voorbij. Een vreemd seizoen. Voorzitter Gouke de Vries blikt terug en kijkt vooruit, naar volgend seizoen.

Ik ben al een paar jaar voorzitter, maar zo’n gek en vreemd seizoen heb ik nog nooit meegemaakt. Wat voelt het vreemd. De afgelopen maanden geen wedstrijden, geen activiteiten. Gelukkig kon iedereen de afgelopen weken wel trainen. Vooral de jeugd heeft daarvan genoten. Van sommige ouders hoorde ik dat de kinderen er zelfs van baalden dat de zomervakantie begon. Goed nieuws, dat betekent dat ze nog steeds enthousiast zijn over het korfballen.

De situatie maakte het ook voor de commissies lastig om hun werk te doen. Dat gold zeker voor de selectiecommissie, de breedtesportcommissie en de topsportcommissie. Zij zijn verantwoordelijk voor de samenstelling van de teams voor volgend seizoen, voor de spelers en de begeleiding. Waar er normaal veel wedstrijden zijn en ze elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten, was er nu veel digitaal contact. Daardoor duurt het allemaal wat langer, we willen het wel allemaal goed doen.

Nu beginnen we aan de zomervakantie. Ik hoop dat we over een paar weken weer los kunnen met een nieuw seizoen. Maar alles is en blijft nog onzeker. Het is veel improviseren.

Ik wil iedereen die op wat voor manier dan ook een steentje heeft bijgedragen bedanken voor de inzet afgelopen seizoen. Een vreemd seizoen waarin we ineens zomaar twee maanden of zelfs langer niet veel konden doen. Eerlijk is eerlijk, dat was ook wel even lekker, er was ineens tijd voor andere dingen. Maar ik heb het ook gemist en kijk nu al uit naar volgend seizoen. Ik hoop dat dit ook voor jullie geldt.

Een fijne vakantie!

Deel dit artikel op: