Betty Jansma stopt aan einde seizoen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na rijp beraad heeft Betty Jansma besloten om aan het einde van het seizoen een punt te zetten achter haar korfbalcarrière bij LDODK/Rinsma Modeplein.

Het was voor Betty geen eenvoudig besluit. “Het was wel een hele tijd wikken en wegen. Dat ik besluit te stoppen heeft alles te maken met de combinatie korfbal, werk en privé. Een lastige keuze waarbij ik mijn gevoel gevolgd heb. Het zit in mij om ergens honderd procent voor te gaan. Dat lukt me nu niet en dan merk ik dat het mij belemmert binnen de lijnen, maar ook buiten het korfbalveld.”

Betty Jansma is bezig aan haar zesde seizoen bij LDODK. Ze maakte destijds een bijzondere overstap van Wêz Handich uit Rottevalle die in de Tweede Klasse speelde naar het hoogste niveau. Ze keert volgend seizoen terug naar haar oude liefde, waar haar man ook in het eerste team speelt.

“Ik heb afgelopen zes jaar genoten van de leuke spelersgroep en staf. Ook alle andere mensen binnen de vereniging en vooral niet te vergeten de supporters ga ik zeker missen. Het waren mooie jaren die me zeker bij zullen blijven.” LDODK vindt het jammer dat Betty vertrekt, maar wenst haar alle goeds in Rottevalle.

Melissa en Feiko
Ook Melissa Rijstenberg en Feiko de Vreede, beide spelend in het tweede team, doen volgend jaar een stapje terug. Feiko heeft aangegeven volgend seizoen graag in het derde te willen spelen. Melissa, afkomstig van ZKC’19 uit Zuidwolde, speelde twee seizoenen in de selectie van LDODK.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: