Belangrijk thuisduel tegen Blauw-Wit: ‘Dat er weer publiek mag komen, geeft een enorme boost’

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de belangrijke wedstrijd tegen Blauw-Wit krijgt LDODK/Rinsma Modeplein zondagmiddag (16.00 uur) eindelijk weer steun van honderden supporters. Voor het eerst in twee jaar is er weer publiek welkom.

“Wij hebben een aantal publieksspelers, dus dat er nu weer publiek mag komen, geeft een enorme boost. Ik zag na dinsdag veel blije en vrolijke gezichten”, vertelt trainer/coach Gerald Aukes.

Een heel ander gezicht dan vorige week zaterdag na het verlies tegen Dalto, een fikste tegenvaller in de strijd om een plekje in de kampioenspoule. “Het hele seizoen was de start van de wedstrijden niet constant, de ploeg is er vaak mee weggekomen, maar afgelopen zaterdag niet. Gelukkig waren de spelers afgelopen week ook kritisch naar zichzelf. Ze beseffen dat ze beter kunnen en beter moeten.”

Door het onverwachte verlies tegen Dalto, ligt er extra druk op de wedstrijd tegen Blauw Wit. In Amsterdam werd eerder dit seizoen gewonnen, maar dat zegt Aukes niet zoveel. “Dat was een ander Blauw-Wit en een ander LDODK.”

Aukes verwacht zondag vooral een strijd tussen Friese daadkracht en Amsterdamse bluf. “Wij moeten in eigen huis en met publiek sturend zijn. Het heft in eigen hand nemen en houden. Wij moeten het verloop van de wedstrijd bepalen. Als we ons eigen spel spelen, voldoende energie leveren en afspraken nakomen, moet het mogelijk zijn.”

LDODK staat, met nog twee wedstrijden in de poule te gaan, op acht punten. Dat zijn er net zoveel als Blauw-Wit en KZ, maar zij speelden beide een wedstrijd minder. Hun onderlinge duel ging vorige week niet door als gevolg van coronabesmettingen. Deze onderlinge confrontatie staat nu voor komende dinsdag op het programma.

KZ speelt dit weekend tegen koploper Fortuna, de tegenstander waarmee LDODK de eerste poulefase volgende week afsluit. KZ speelt dan tegen KCC. Blauw-Wit heeft na LDODK (zondag), KZ (dinsdag) Dalto nog als tegenstander in de laatste ronde.

Deel dit artikel op: