B1 strandt in kwartfinales

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is LDODK/Rinsma Modeplein B1 niet gelukt zich te plaatsen voor de halve finales om het Nederlands Kampioenschap. In Bennekom was DVO B1 de betere ploeg: 27-20.

Toch was LDODK niet kansloos. Via twee treffers van Rimmer Houwing was het al snel 0-2. In de beginfase zat het ook niet tegen. DVO liet direct de aanvallende capaciteiten zien, maar het waren veel bijna goals. Tot 4-4 ging het gelijk op, daarna nam DVO het voortouw door uit te lopen naar 14-5.

LDODK maakte een aantal fraaie goals uit kleine kansjes bij de korf en doorloopballen. Maar DVO schoot van afstand met scherp en strafte verdedigende foutjes van LDODK via vrije ballen genadeloos af. Na het inbrengen van Josse Scheenstra en het overbrengen van Noud Faber naar het andere vak ging het beter. LDODK was bij rust iets terugkomen: 16-10.

DVO kwam in de tweede helft op 17-10, waarna LDODK langzaam maar zeker dichterbij kroop. Op 18-16 nam het zelfvertrouwen bij LDODK toe, dat gold ook voor de zenuwen in Bennekom. Vanaf de strafworpstip maakte Corné Hoogeveen zelfs 20-19.

LDODK rook kansen, ook toen DVO weer lichtjes uitliep naar 22-19. Op dat moment had LDODK een strafworp verdiend, daar waren beide kanten het over eens. Maar die stip kwam er niet. In plaats van 22-20 werd het 23-19, een breekpunt. DVO liep daarna uit naar een 27-20 overwinning.

De beste ploeg heeft gewonnen, maar met een beetje meer geluk was het tot het eind spannend gebleven.

Deel dit artikel op: