B1 strandt in halve finales

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is LDODK/Rinsma Modeplein B1 zaterdag niet gelukt de finale om de Nederlandse titel te halen. In Vianen was Fortuna B1 met 14-10 te sterk.

Vanaf 2-2 nam de ploeg uit Delft het voortouw door uit te lopen naar 6-2. Na een time-out bracht Josse Scheenstra met twee treffers de stand terug naar 6-4. Het wachten was op de aansluitingstreffer, maar die kwam niet. Fortuna liep weer uit, naar een 10-6 ruststand. Op slag van rust misten ze nog een strafworp.

Na rust werd de afstand nog groter: 12-6. LDODK wist even niet wat het moest, maar een fraaie doorloopbal van Frauke Slootegraaf gaf ineens weer energie. Via een strafworp en een afstandsschot van Ynze Boonstra was het gat teruggebracht naar drie punten: 9-12.

De flow werd onderbroken door een, bij de tropische omstandigheden noodzakelijke, drinkpauze. Daarna maakte Fortuna het karwei af door weer uit te lopen naar 9-14. Josse Scheenstra bracht de eindstand op 10-14.

De B1 liet in de tweede helft zien te willen blijven strijden, maar Fortuna was in de breedte de beste ploeg.

Na de gewonnen titel in de zaal, gaat Fortuna nu voor de dubbel. In de finale wacht DVO B1 dat in de halve finale met 16-12 van PKC B1 won.

Deel dit artikel op: