B1 op eindtoernooi 1e klas kampioenen

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein B1 speelt zaterdag in Hoogeveen het toernooi der kampioenen van de eerste klasse. Coach Lex Punter: “Ik verwacht dat wanneer we lekker kunnen spelen, we een heel eind kunnen komen.”

De B1 kon al een aantal weken freeweelen. Het kampioenschap in de zaal werd al vroeg binnen gehaald. De laatste twee competitieronden leverden slechts één punt op en toch bleef er op de ranglijst een marge van twee punten over op de nummer twee.

Het puntverlies had onder andere te maken met de programma van en het uitlenen van spelers aan andere LDODK-teams en aan de krapte aan dames bij het tweede en derde seniorenteam. Een aantal dames van de B1 mocht al een aantal keren invallen bij deze teams.

Dat zegt ook iets over de potentie van een aantal B-spelers. Volgens coach Lex Punter had dit team in de zaal dan ook best in de Hoofdklasse gepast. “Op het veld spelen wij ook Hoofdklasse en staan we vijfde. Het was jammer dat we in de zaal een klasse lager speelden, het is maar een paar wedstrijden echt spannend geweest.”

Lex staat dit seizoen voor het eerst voor deze groep, met veel plezier. “Het is een ploeg met ambitieuze spelers, die heel graag willen, soms misschien wel iets te veel. Ze zijn dit seizoen ook erg gegroeid, vooral in het vanuit het spel tot een schot komen. Dat is heel mooi om te zien.”

De trainer/coach vindt het lastig om in te schatten wat de kansen komende zaterdag zijn. “Ik ken de andere ploegen eigenlijk niet. Maar ik denk dat we een goede kans hebben als we ons eigen spel kunnen spelen. Het is echter vooral belangrijk dat we zaterdag met z’n allen een leuke dag hebben.”

Toernooigegevens
Het toernooi van de B’s wordt gespeeld in sporthal Het Activum, Sportveldenweg 2 in Hoogeveen. De organisatie is in handen van Thrianta.

LDODK B1 zit in een poule met Dalto B2 (Driebergen), KOAG B1 (Krimpen aan den IJssel) en Vriendenschaar B1 (Bodegraven). LDODK speelt de eerste wedstrijd om 11.00 uur tegen Vriendenschaar. De rest van het programma is afhankelijk van de uitslagen.

In de andere poule spelen Maassluis B1, Apeldoorn B1, Woudenberg B1 en Tempo B1.

Deel dit artikel op: