B1 mist NK-finale op nippertje

Het is LDODK/Rinsma Modeplein B1 niet gelukt om de finale om de nationale veldtitel te halen. In de halve finale sleepte Nieuwerkerk B1 in de allerlaatste seconden van de wedstrijd via een doorloopbal de winst binnen: 9-8.

De doelpunten waren zaterdagmiddag in Harderwijk duur. LDODK kwam in de eerste helft knap terug van een 2-3 achterstand naar een 5-3 voorsprong bij rust.

Het verschil werd in de tweede helft drie punten, maar vanaf 6-3 ging het moeizamer en moeizamer. Nieuwerkerk kwam op 6-6 weer langszij. Tot 8-8 gingen beide ploegen gelijk op, waarna Nieuwerkerk in de laatste minuut dus de overwinning pakte.

Na een kwartfinale in de zaal, eindigt het seizoen voor de B1 jammer genoeg met een halve finale om de nationale titel op het veld.