B1 in play-offs B1 tegen Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein B1 speelt zaterdag 17 juni (13.00 uur) in Vianen de halve finale om de Nederlandse veldtitel. Tegenstander is Fortuna B1 uit Delft.

De B1 had een redelijke eenvoudige competitie in de Hoofdklasse A. Alle veertien wedstrijden werden gewonnen. Het doelsaldo aan het einde van de competitie spreekt boekdelen: +187. Het verschil met de nummer twee op de ranglijst, De Meeuwen, bedraagt vijf punten.

Maar zaterdag in de halve finale om de Nederlandse titel zal de weerstand groter zijn dan in de reguliere competitie. Tegenstander Fortuna B1 werd ook ongeslagen kampioen in de Hoofdklasse C. Het verschil met de nummer twee op de ranglijst was maar liefst acht punten.

Fortuna B1 werd bovendien in de zaal Nederlands kampioen. Toch ziet Hessel Waninge, samen met Julian Frieswijk coach van het team, mogelijkheden. “We hebben een plan uitgedacht. Als we ons daar aan houden hebben we zeker een kans. Bovendien is het op het veld toch anders korfballen dan in de zaal. Die omstandigheden kunnen ook in ons voordeel werken.“

De andere halve finale gaat tussen DVO B1 en PKC B1.

LDODK B1 plaatste zich in de zaal ook voor de play-offs. Toen was DVO B1 in de kwartfinale te sterk.

Deel dit artikel op: