B1 eindigt in Hoogeveen als derde

LDODK B1 is in het eindtoernooi van de kampioenen van de eerste klassen als derde geëindigd. Drie wedstrijden leverden winst op, alleen de eerste wedstrijd ging nipt verloren.

Achteraf was het jammer dat LDODK in Hoogeveen het toernooi moest starten tegen Vriendenschaar, de latere finalist. Een aarzelende eerste helft leverde bij rust een 3-7 achterstand op tegen de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam. In de tweede helft kwam LDODK echter knap terug tot 7-7, met nog twee minuten op de klok. Op 7-8 miste LDODK nog een strafworp. Iedereen had het gevoel dat wanneer de wedstrijd vijf minuten langer had geduurd, de overwinning binnen te slepen was geweest. En ook wanneer deze beide ploegen de derde poulewedstrijd tegen elkaar hadden gespeeld was het misschien ook anders geweest. Maar aan de andere kant: je moet er ook vanaf het begin staan.

De twee andere poulewedstrijden werden overtuigend gewonnen. Tegen KOAG (Krimpen aan de IJssel) was het halverwege 2-4, aan het eind 4-6. Een wedstrijd waarin het verschil op het scorebord groter had moeten zijn. Tegen Dalto B2 (Driebergen) was het verschil wel groot: 10-4 na een 7-2 stand halverwege. Een prima wedstrijd van LDODK-zijde.

De vier punten uit drie wedstrijden brachten LDODK in de strijd om de derde plek tegen korfbalvereniging Apeldoorn, een kersverse fusie tussen Atalante en Steeds Hooger. De eerste helft was overtuigend: 4-2 voorsprong. Na rust werd er acht minuten niet gescoord. In het laatste deel van de wedstrijd liep LDODK uit naar een overtuigende 7-3 overwinning.

De finale van het toernooi ging tussen Vriendenschaar en Tempo (Alphen aan den Rijn). Het werd een vrij eenzijdige eindstrijd waarin Vriendenschaar pas na rust voor het eerst scoorde. Tempo pakte de toernooiwinst met een 7-3 overwinning. Alle uitslagen van het toernooi zijn hier te vinden.

Foto’s: Edwin Sonneveld/Korfbalfoto.nl