Arnout Wijma naar LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het 19-jarige talent Arnout Wijma uit Buitenpost verruilt aan het einde van het seizoen K.V. Flamingo’s voor LDODK/Rinsma Modeplein. Arnout speelt op dit moment met Flamingo’s A1 in de junioren overgangsklasse.

Arnout over zijn overstap: “Ik had tot dit seizoen naast mijn eigen team ook nog de uitdaging van de selectie Noord U19. Daar ben ik nu te oud voor en bovendien ben ik volgend jaar senior. Het eerste van Flamingo’s speelt tweede klasse, vandaar dat ik nu elders een uitdaging zoek.”

Arnout beseft dat het volgend jaar best pittig zal worden. “Bij LDODK is het een heel ander niveau. Maar ik ben een harde werker en hoop dat ik op termijn het hoogste niveau kan halen.” Arnout omschrijft zichzelf als een aanvallend eenvoudig scorende heer. “Het 1 tegen 1-verdedigen is nog een punt waarop ik mij kan verbeteren. En ik weet dat ik fysiek nog stappen moet maken.”

De afgelopen drie jaar speelde Arnout in de noordelijke selecties, daarvoor in de Friese jeugdselecties. Hij verscheen daarom ook al langere tijd bij diverse clubs op de radar. Hoofdtrainer/coach Henk Jan Mulder: “Het pleit voor Arnout, dat hij de zware concurrentie bij LDODK aangaat. Hij is bereid in zichzelf te investeren en de tijd te nemen om naar een hoger niveau te groeien.”

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: