Amber en Danique Klaren kiezen voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De tweeling Amber en Danique Klaren (17) uit Heerenveen komt vanaf volgend seizoen uit voor LDODK/Rinsma Modeplein. Ze spelen nu nog bij kv Heerenveen.

De talentvolle zusjes staan al langer in de belangstelling van LDODK. “Maar tot nu toe zagen we de overstap nog niet zitten, omdat we in de jeugd tot aan de B’s op hetzelfde niveau speelden”, vertelt Danique. “We zijn tot de conclusie gekomen dat als we hogerop willen, de selectie van LDODK op dit moment een logische keuze is.”

Danique speelt nu met het eerste seniorenteam van Heerenveen in de Overgangsklasse. Amber kamt met een langdurige knieblessure. “Daardoor heb ik dit seizoen nog niet gespeeld. Maar ik verwacht dat ik volgend seizoen helemaal hersteld ben.”

Amber en Danique verwachten dat ze bij LDODK wel moeten wennen aan de hogere weerstand op trainingen. “Maar dat is ook juist wat ons beter gaat maken.”

Danique Klaren is lid van de nationale selectie onder 19, eerder kwam ze ook al uit voor Oranje <17. Ook Amber zat vorig jaar in de nationale selectie.

Deel dit artikel op: