Alleen LDODK 3 zegeviert in topper

Zoals eind vorige week al aangekondigd stonden er de nodige toppers op het programma afgelopen zaterdag. Van dit vijftal wist alleen LDODK 3 de winst te behalen.

LDODK 3 liet er in de thuiswedstrijd tegen de routine van De Wâlden 4 geen misverstand over bestaan wie de sterkste in deze poule is. Uiteindelijk werd er met 21-8 gewonnen en staat 3e nu 1 punt voor. Het 3e heeft de titel dus in eigen hand. In de poule van LDODK 4 verloren de nummers 3 en 4 waardoor de marge nu 5 punten is voor 4e t.o.v. deze teams, waarbij de nummers 1 en 2 promoveren. Het 5e en 6e blijven beide in spoor van de koplopers.

C1 verloor in een uitermate spannende wedstrijd met 7-8 van Drachten C1, waardoor de titelkansen nu nagenoeg verkeken zijn. C1 moet alles winnen, en Drachten moet 3 punten laten liggen. Gezien de krachtsverhoudingen in deze poule is die kans klein.

C3 verloor met 4-3 in Joure en staat nu weer samen met Joure bovenaan. C4 verloor met 7-5 bij WIK ’34 en lijkt definitief af te haken. C2 en C5 daarentegen boekten beide een zege en bleven aan kop.

F1 moest met 11-9 haar meerdere erkennen in Heerenveen C1 maar kan komend weekeind gelijk revanche nemen.

Deel dit artikel op: