Afscheid van topspelers

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ieder seizoen nemen mensen afscheid van het korfbal. Dit jaar geldt dat ook voor een paar selectiespelers die ons de afgelopen seizoenen veel plezier hebben gebracht. Wat is het ontzettend jammer dat we hen geen waardig afscheid van het publiek konden geven. Maar we zijn dat later dit jaar zeker nog wel van plan. Hoe en wat hangt af van de corona-ontwikkelingen.

Groen Kabaal zocht de afscheidnemende spelers, mede namens de hele vereniging, thuis op. Het waren verrassende bezoeken.

Alle spelers ontvingen persoonlijke videoboodschappen van (oud-)ploeggenoten, tegenstanders, familie en andere bekenden.

Voorzitter Gouke de Vries staat persoonlijk en namens het bestuur nog even bij hen stil staan.

Jurjen Bosma

Jurjen was jarenlang een vaste waarde in ons tweede en maakte ook veel speelminuten in het eerste. Vaak als invaller, in periodes ook als basisspeler. Het is ontzettend belangrijk om een speler als Jurjen binnen de selectie/club te hebben. Iemand die de cultuur van de club kent en de ervaring kan overbrengen op de jongere spelers. Daarnaast is Jurjen een voorbeeld van de verrassende wending die een korfbalcarrière kan nemen. Tot de junioren speelde Jurjen niet altijd in de topteams, maar toch haalde hij de Korfbal League. Met geduld en doorzettingsvermogen kun je dus ver komen. Daarnaast was Jurjen altijd van groot belang voor de sfeer binnen de selectie.

Friso Boode

Met Friso nemen we afscheid van een echte leider en winnaar in het veld. Iemand die er alles voor over had om te winnen. Friso had wel iets van Mark van Bommel, je wil hem graag in je team hebben, maar liever niet als tegenstander. Wat had Friso een prachtige carrière en hoe goed heeft hij LDODK geholpen om de stap naar de top te maken. Iemand vertelde mij ooit dat bijna niemand zuiverder schiet als hij vrij staat, dat maakte hem rond de korf dodelijk. Friso was ook erg belangrijk binnen het team, hij kon een vak neerzetten, maar ook het publiek opzwepen waar nodig. Ik had hem graag nog een finale gegund, dat gaat helaas niet meer lukken. Hopelijk in de toekomst als trainer, volgens mij schuilt in Friso een enorm talent als toekomstig trainer/coach.

Marjolijn Kroon

Marjolijn is voor mij een van de beste korfbaldames aller tijden. Ik weet nog goed dat veel mensen begonnen te lachen toe we het idee kregen om Marjolijn te benaderen. Wat waren we blij toen ze destijds voor ons koos. Met haar en Friso konden we de stap naar de top maken en kwamen veel talenten naar Gorredijk. Ze zorgden voor een enorme aantrekkingskracht, ook voor spelers die besloten te blijven. Marjolijn was met haar goals van groot belang, maar ook de voorafgaande acties waren fenomenaal. Marjolijn leefde voor de sport, nam het op alle vlakken serieus en was daarbij een voorbeeld voor andere spelers. We gaan haar missen op de velden, maar gelukkig woont ze in Gorredijk (wat ze zelf nooit had verwacht), dus blijft ze vast betrokken.

Lieneke Pries

Dat was wel even slikken toen Lieneke aankondigde te vertrekken. Het is altijd jammer dat een groot talent vertrekt, maar we gunnen jou de stap natuurlijk van harte. We hebben ook gezien hoe moeilijk je het had tot dit besluit te komen. In de afgelopen drie jaar heb je laten zien hoe groot je talent is. In het eerste jaar bij LDODK werd je zelfs Talent van het Jaar. Ik denk dat je in de komende jaren een bepalende speler in de Korfbal League wordt.

Arnout Wijma

Arnout was voor mij de afgelopen jaren misschien wel de meest sierlijke korfballer van de club. Prachtige bewegingen en het technische schot zorgden voor een mooie plek in de selectie. Het was geweldig om te zien hoe je daarbij werd gesteund door de Flamingo’s. Jouw club gunde je deze stap. Met de bij ons opgedane ervaring ga je nu hen weer verder helpen.

Ik wil al deze spelers ontzettend bedanken voor alles wat ze voor LDODK hebben betekend. We zien jullie hopelijk nog vaak terug in Gorredijk. Jullie zijn altijd welkom!

Gelukkig staan er talenten te springen om de gaten van deze vertrekkende topspelers op te vangen. Afgelopen seizoen heeft ons tweede wel laten zien hoeveel talent er aanwezig is. Buiten en binnen de club opgeleid om het nu over te kunnen nemen.

Deel dit artikel op: