A1 handhaaft zich in hoofdklasse

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein A1 maakte het zaterdagmiddag lang spannend. Maar in de verloren wedstrijd tegen Wageningen A1 was het verschil klein genoeg om de tweekamp voor lijfsbehoud in de hoofdklasse toch te winnen.

Het was in Sportcentrum Kortezwaag regelmatig billenknijpen. LDODK A1 had een week eerder in Wageningen het eerste duel met 22-27 gewonnen. Verlies in Gorredijk was dus geen probleem, zolang het verschil maar maximaal vier punten zou zijn.

Was vorige week LDODK duidelijk de betere ploeg, zaterdagmiddag in Gorredijk had Wageningen het beste van het spel. Het lukte LDODK niet om echt goed in de wedstrijd te komen en de Wageningers af te stoppen. Halverwege was de stand 7-10.

In de tweede helft kreeg LDODK meer grip op de wedstrijd en kwam terug tot op twee punten (9-11). Maar daarna liep Wageningen uit naar 11-15 en was het gat in het onderlinge resultaat bijna gedicht. LDODK rechtte echter nog een keer goed de rug en wist het verschil terug te brengen tot één puntje: 15-16. Wageningen bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 15-17.

Over twee wedstrijden gerekend is LDODK de betere ploeg en door dit resultaat speelt LDODK A1 ook volgend zaal seizoen op het hoogste niveau.

Deel dit artikel op: