LDODK verliest in Amsterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is LDODK/Rinsma Fashion niet gelukt om de eerste helft van de veldcompetitie ongeslagen af te sluiten. In een hectische wedstrijd werd in Amsterdam met 23-22 van Blauw Wit (A) verloren.

De start was subliem voor LDODK, dat uitliep naar een 9-3 voorsprong. Volgens André Zwart was Blauw Wit in die fase wat ongelukkig met het afronden van de aanval en vielen ook een aantal beslissingen van de scheidsrechter in hun nadeel uit. De Amsterdammers lieten daar ook duidelijk hun ongenoegen over horen. Het leverde Marc Broere een gele kaart op. “Maar wij scoorden wel, zij niet.” Toen het bij Blauw Wit begon te lopen, kwamen ze terug tot 8-9. Zwart: “Toen hadden wij een fase waarin we slordig waren. Met plaatsfouten en korte aanvallen waarin na één schot de bal weg was.”

Beide ploegen sloten de eerste helft af op 13-12, in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft begon LDODK weer goed: 13-14. Tot 17-19 bleef de voorsprong van steeds één of twee punten op het bord, maar uitlopen lukte niet. “De kansen waren er wel. Je merkte eigenlijk voortdurend dat het in deze wedstrijd alle kanten op kon.” Vijf minuten voor tijd kwam Blauw Wit op 21-21, waarna de thuisploeg ook de voorsprong pakte en met anderhalve minuut op de klok op 23-21 kwam. In de laatste minuut maakte Friso Boode nog 23-22, waarna Blauw Wit de wedstrijd goed uitspeelde. Zwart: “Beide ploegen waren zeer gelijkwaardig. Het was hectisch, er gebeurde van alles. Met mooie momenten, maar van onze kant ook veel slordigheden en matige gedeelten. Jammer dat we de slotfase niet goed gespeeld hebben.”

Met de winst sluit Blauw Wit het najaarsgedeelte van de veldcompetitie in de Ereklasse A als koploper af. LDODK volgt op één punt. “Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar we staan er zo prima voor. Deze competitie ligt na de zaal nog helemaal open.”

Deel dit artikel op: