Weekendoverzicht van de hele club

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/AH Gorredijk 1 komt zondag in actie tegen AW/DTV, winst betekent een marge richting de onderste plaatsen, verlies betekent een spannende 2e seizoenshelft. Het 2e komt ook tegen AW/DTV in actie en staat op een mooie middenmoot plek. Wie weet kan het 2e de druk op de top 4 opvoeren. LDODK 3 mag geen punten verliezen tegen middenmoter Sparta (Ze) 2. Hetzelfde geldt voor LDODK 4 tegen DIO 3, al was het uit nog spannend met een 19-21 zege. Het 5e is vrij en het 6e komt in actie tegen Vefo 2, ook hier mag in de titelrace geen puntverlies komen.

A1 is bezig aan een zwaar seizoen, en speelt thuis tegen AW/DTV A1 dat nog volop speelt voor handhaving, wie weet de eerste punten. Ook A2 speelt tegen degradatie en komt in actie tegen Nic./Alfa-college A1, dat vorige week ruim 30 keer scoorde. A3 heeft zich in de middenmoot genesteld, en mag het in Buitenpost opnemen tegen Flamingo’s A2. Zou een stuntje mogelijk zijn? De wedstrijd van A4 gaat i.v.m. te weinig spelers niet door.

B1 is vrij, terwijl B2 het in eigen huis opneemt tegen het hoger geklasseerde Frigro B1. C1 moet hopen op meerdere misstappen van Drachten/Van der Wiel, en kan zich derhalve vooral focussen op het verbeteren van het eigen niveau zonder aan het resultaat te hoeven denken. Desondanks zou rode lantaarndrager Nic./Alfa-college C1 geen probleem mogen zijn. C2 speelt tegen nummer 3 DWA/Argo, en zal moeten winnen om mee te blijven doen om de titel. C3 neemt het op tegen Spannum, en ook dit team ligt nog op kampioenkoers. Spannum zou dus geen probleem mogen zijn… C4 is bezig aan een goed zaalseizoen, en gezien de stand zouden er wederom 2 punten toegevoegd kunnen worden aan het totaal door te winnen bij Flamingo’s C3. C5 is nog zonder puntverlies, en de kans dat dat veranderd tegen De Granaet C2 is klein.

D1 speelt in eigen huis tegen runner-up DOS ’46. Zou een stuntje mogelijk zijn? D2 zit dicht tegen de kopposities aan, en om daar te blijven zal er gewonnen moeten worden van OKO/Bies. D3 staat 2 punten voor, en speelt nu tegen het lager geklasseerde TDK. Blijven ze aan kop? D4 is vrij en D5 heeft het zwaar, maar ontvangt NKC D1, dit team heeft 1 punt meer. Zou de eerste zege van het zaalseizoen er komen?

E1 staat op één nederlaag, AVO en OKO beide nog zonder puntverlies, spannend dus. E1 gaat naar Assen, dus een echte topper. E2 staat nog bovenaan, maar qua verliespunten staat DOS ’46 E1 er beter voor. Maar de wedstrijd van zaterdag tegen Leonidas moet geen probleem opleveren normaal gesproken. E3 is mede-koploper qua verliespunten en om dit vol te houden zal er gewonnen moeten worden van het laag geklasseerde Boelenslaan E1. E4 en Lemmer E1 staan samen op een tweede plek, en spelen tegen elkaar. Wie haakt er af? E5 is vrij en E6 gaat naar De Pein, en gezien de stand zouden ze met 2 punten terug moeten komen. E7 is “best of the rest” en speelt tegen nummer laatst Olympia (T) E1.

F1 en Heerenveen F1 zijn de sterkste in de poule, en beide keer van elkaar gewonnen. F1 zou dus moeten winnen in Assen bij AVO F1. F2 is een van de koplopers en reist af naar middenmoter Drachten F1, winst is noodzaak. F3 is vrij en F4 tenslotte gaat naar Nieuwehorne om het op te nemen tegen Udiros F2.

Deel dit artikel op: