LDODK/AH Gorredijk verliest openingswedstrijd tegen KZ/Hiltex

Ondanks het verlies tegen KZ/Hiltex heeft LDODK een geweldige stap voorwaarts gemaakt. Aldus Foppe de Haan na afloop van de wedstrijd in de Businessclub. Net zoals vorig seizoen is het tot de laatste minuut spannend. LDODK/AH Gorredijk – KZ/Hiltex eindigt in 22-25. Een begin dat perspectief biedt.

LDODK/AH Gorredijk-KZ Hiltex was zondag een meeslepend gevecht, waarbij de ruim 900 toeschouwers in Friesland op het puntje van hun stoel zaten om maar niks te hoeven missen. Na een spannend gevecht was het uiteindelijk KZ die de felbegeerde punten binnensleepte door met 22-25 te winnen van een teleurgesteld LDODK.

In de bomvolle sporthal Kortezwaag gingen beide teams in de beginfase gelijk op. Om en om scorend werd na tien minuten een 5-5 stand bereikt. KZ scoorde vooral vanuit korte kansen rondom de paal en bij LDODK waren het Menno Russchen en Marjon Visser die in scorend opzicht een hoofdrol vervulden. KZ sloeg een gaatje naar 5-8, maar vooral door Russchen en Visser draaide LDODK in no time de rollen om en met zes doelpunten op rij leek het team van Wolsink de smaak te pakken te hebben. Niks bleek echter minder waar. KZ wist door twee doorloopballen en een strafworp weer op gelijke hoogte te komen. De ruststand van een doelpuntrijke eerste helft brak aan bij een 14-14 stand.

De tweede helft kende een aantal rommelige fases waarin beide teams een tijdlang niet wisten te scoren. De duels tussen Erwin Zwart en Stijn van der Vegt en in het ander vak Menno Russchen en de bij KZ ingevallen André Kuipers werden op het scherpst van de snede uitgevochten, maar scheidsrechter Ronald Buis hield alles binnen de perken. Door twee doelpunten van aanvoerder André Zwart pakte LDODK op 19-17 een voorsprong van twee doelpunten, maar KZ pareerde door een doelpunt van de tot dan onzichtbare Marjolein Kroon.

Ook na de 20-18 van Erwin Zwart kwam KZ via een buzzerbeater van Naomi Zuidweg en een knappe goal van Tim Bakker weer op gelijke hoogte: 20-20. Na 21-21 leek de wedstrijd een spannende slotfase in te gaan, maar KZ aanvoerder Tim Bakker gooide met twee prachtige doelpunten, waarvan één uit de hoek van het vak, de wedstrijd op slot. LDODK kreeg nog hoop na de snelle 22-23 van Diana van der Vorst, maar het vak met André Kuipers speelde de wedstrijd voor KZ zeer gecontroleerd uit en kon via diezelfde Kuipers en Zuidweg de eindstand ietwat geflatteerd op 22-25 brengen.

Ik denk dat we het erg goed hebben uitgespeeld”, liet Fries om útens en KZ-speler Andre Kuipers weten. “LDODK/AH Gorredijk leek wat moe aan het einde van de wedstrijd en wij konden in ons vak Rick Voorneveld (was de hele week ziek geweest) door te wisselen wat rust geven in zijn aanvallende rol. Dat pakte voor ons in de eindfase erg goed uit. Ik vond het dan ook een terechte overwinning voor ons”, aldus een tevreden Kuipers.

“Bijzonder jammer”, vond LDODK/AH Gorredijk-speelster Marjon Visser. “Na onze goede voorbereiding hadden we hier duidelijk meer van verwacht, jammer. Maar goed, volgende week gaan we er opnieuw tegenaan. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen.”

Volgende week zondag speelt LDODK in Amsterdam tegen Blauw-Wit.