​Terecht verlies LDODK tegen Fortuna

Nummer 1 LDODK/Rinsma Fashion was tot gisteren ongeslagen in de Ereklasse A. Fortuna/Delta Logistiek volgde op twee punten. In Delft was Fortuna echter de betere ploeg en won verdiend met 22-18.

LDODK begon niet best. De ploeg had moeite om onder de verdedigende druk van de Fortunezen vandaan te komen en liet zich verleiden tot veel eenschotsaanvallen, zonder goede afvang. Daarbij was er te veel balverlies, al in de opbouw van de aanval. En een gemiste strafworp op 2-0.

Gaandeweg de eerste helft kwam LDODK beter in de wedstrijd; halve kansen werden niet langer genomen, waardoor de rebound beter was en er simpelweg vaker geschoten kon worden. Op 6-6 kwam LDODK voor het eerst op gelijke hoogte. Nu was het LDODK dat verdedigend de druk kon opvoeren, waardoor Fortuna moeilijk tot scoren kwam. Pauzestand: 7-9.

Na rust kwam Fortuna snel gelijk op 10-10. Daarna ging de wedstrijd lange tijd gelijk op, met telkens Fortuna als eerste scorend. Op 18-17 miste Fortuna een strafworp en dat leek het moment dat LDODK kon doordrukken. Dat gebeurde niet.

Het vak van André Zwart had het de hele wedstrijd al lastig met de jongeling Joran van Nieuwhuizen en Thomas Rijgersberg, in combinatie met veel reboundkracht van de dames. Beide mannen schoten aan het eind van de wedstrijd op scherp en beslisten daarmee de wedstrijd. Eindstand: 22-18.

Coach Erik Wolsink zei na afloop in de Leeuwarder Courant dat in deze fase zo’n nederlaag niet eens verkeerd is. Het zet de ploeg weer op scherp. En dat is nodig, met Fortuna als eerste tegenstander in de zaal.

Ondanks het verlies eindigt LDODK – samen met Fortuna en KZ aan het einde van het eerste deel van het veldseizoen als gedeeld koploper.