LDODK knokt zich langs AW.DTV

LDODK/Rinsma Fashion won op de dinsdag dankzij hard werken en rustig blijven ook de tweede thuiswedstrijd. AW.DTV deed heel lang mee, maar keerde toch zonder punten terug naar Amsterdam.

Met nog vijftien minuten op de klok bracht Jetze de Jong LDODK/Rinsma Fashion weer naast AW.DTV: 19-19. Op dat moment was in Sporthal Kortezwaag voelbaar dat LDODK waarschijnlijk toch aan het langste eind ging trekken. Driekwart van de wedstrijd liep de thuisploeg vaker achter de Amsterdammers aan dan omgekeerd. In het laatste kwartier nam LDODK toch duidelijk afstand van de moegestreden Amsterdammers.

Hoe verrassend was het begin van de wedstrijd. LDODK zat na een overwinning tegen Fortuna en een bijna-stunt tegen PKC in een flow. AW.DTV stond nog op nul wedstrijdpunten. Maar daar was aanvankelijk niet veel van te merken. De eerste drie doelpunten van LDODK waren doorloopballen, dat beloofde voor de Amsterdammers niet veel goeds. Op 4-4 schoot Jim Snel echter binnen een minuut twee keer raak van afstand. Via 4-6 liep AW.DTV langzaam maar zeker uit naar een 8-13 voorsprong. Door gewoon rusting door te korfballen en van afstand met scherp te schieten.

Bij LDODK liep het op dat moment niet. Aanvallend te onrustig en te weinig rebounds. Op de momenten dat Jetze de Jong en Friso Boode onder de korf wel de overhand hadden, kwamen ook de doelpunten. Van afstand schoot LDODK niet met scherp. Jurjen Bosma, invaller voor de aan de lies geblesseerde André Zwart, probeerde het vaak maar moest tot de laatste minuten van de wedstrijd wachten op zijn eerste doelpunt.

In de laatste zes minuten van de eerste helft ging het ineens hard. LDODK wist de achterstand terug te brengen tot 13-15 bij rust. Onder andere door drie goals van Marjolijn Kroon, die de schroom van de nieuwe omgeving nu wel helemaal kwijt is. Aan Amsterdamse zijde was het Ilona van den Berg die twee keer scoorde, in totaal maakte ze er vijf.

Susila de Klein pakte voor AW.DTV het belangrijke eerste doelpunt na rust: 13-16. Vanaf dat moment kwam LDODK echter steeds dichterbij en bleef de marge tot 19-19 steeds op één of twee doelpunten. In de laatste minuten van de wedstrijd sloeg LDODK nog een gaatje naar vijf doelpunten in de einduitslag: 31-26.

Het was hard werken voor LDODK om de punten in Gorredijk te houden. De ploeg van Erik Wolsink heeft laten zien over veerkracht te beschikken wanneer het tegen zit. En dat was de afgelopen seizoenen wel eens anders. Bovendien stonden alle spelers op het scoreformulier, Friso Boode, Erwin Zwart en Marjolijn Kroon waren ieder goed voor zes doelpunten.

AW.DTV kon met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam. Ondanks drie verloren wedstrijden moet het raar zijn wil deze ploeg deze competitie geen wedstrijden gaan winnen. Scorend vermogen is er genoeg. In drie wedstrijden scoorden ze respectievelijk 30, 25 en 26 keer.