Een bittere teleurstelling: vertraging voor nieuw Kortezwaag

Terug naar het nieuwsoverzicht

In tegenstelling tot wat ons steeds is verteld, moeten we toch nog een jaar langer korfballen in de bestaande sporthal. Eind vorige week kregen we van de gemeente te horen dat de renovatie van de bestaande sporthal pas start na het volgende zaalseizoen. Dit is verschrikkelijk balen en een bittere teleurstelling.

Het uitstel heeft te maken met de constructie van het gebouw en het benodigde onderzoek naar vleermuizen. Over de verdere bouwplanning is nu nog weinig bekend.

Kortezwaag is voor onze vereniging enorm belangrijk. In het zaalseizoen zijn er dagelijks trainingen en/of wedstrijden. Tijdens de thuiswedstrijden in de Korfbal League puilde Kortezwaag keer op keer uit. Met in de kantine na afloop groot feest. We hebben nog nooit in een seizoen zoveel supporters binnen gehad.

We gaan met de gemeente Opsterland in overleg over hoe het nu verder moet. En dat Kortezwaag komend seizoen kan bieden wat ons is beloofd: voldoende zitplekken, toiletten, een voldoende grote kantine en een ruimte voor de businessclub.

We hadden jullie graag beter nieuws gebracht, maar deze recente ontwikkeling ligt buiten onze invloed.

Dinsdagavond worden het bestuur en andere betrokkenen tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat. Nieuwe informatie zullen we uiteraard met jullie delen.

Deel dit artikel op: