Communicatie en PR

Wie moet je hebben als je een flyer wil maken of iets op de site wil delen? En wat lever je aan? Een overzicht vind je op deze pagina.

Uitleg

Uiting Handleiding en specificaties Versturen naar
Site en nieuwsbrief Handleiding Formulier
Drukwerk (posters en flyers) Handleiding jurjen.smid@ldodk.nl
Livestream Alle uitingen in overleg jurjen.smid@ldodk.nl
Social media Afspraken per kanaal

Site en nieuwsbrief

Voor de site en nieuwsbrief lever je een bericht aan via dit formulier. Wil je afbeeldingen of bijlagen toevoegen aan je bericht? Voeg deze dan als losse bijlage (in pdf, .jpg of .png) toe. Voeg geen afbeeldingen in in Word-bestanden.

Social media

Berichten op social media zijn vaak gebaseerd op artikelen die op de site worden gepubliceerd. Dat wil zeggen: een bericht over bijvoorbeeld een kampioenschap zullen we nooit alleen op Facebook of Instagram plaatsen. Dus stel je wil iets delen, dan lever je iets aan voor de site en kijken we hoe we dit ook op andere kanalen kunnen publiceren. De vorm kan per platform verschillen.

Doe dit ook altijd in deze volgorde. Zo voorkomen we dat er (goed bedoeld) veel tijd wordt gestoken in een uiting die niet in die vorm bruikbaar is voor onze kanalen.

Let op: we plaatsen op social media dus ook geen posters. Posters zijn om fysiek op te hangen. Op social media maken we gebruik van foto’s en video’s voorzien van een aanschrijving.

LDODK is actief op Facebook, Instagram, TikTok, X en LinkedIn.

Vragen? Neem voor je ergens aan begint contact op met Jurjen Smid (jurjen.smid@ldodk.nl).

Livestream

In de livestream wordt gewerkt met een strak draaiboek. Daarin zoeken we altijd de juiste mix tussen de wedstrijd, analyse, interviews en reclame. Zo is de uitzending altijd leuk voor het publiek, waardoor we over de gehele uitzending een hoge dichtheid aan kijkers hebben.

Reclame is mogelijk in verschillende vormen. Dit varieert van commercial (20 seconden of 9 seconden) tot logo in het scherm. En van balsponsor tot vermelding in een banner. Per type sponsorpakket zijn hier afspraken over gemaakt. Heb je recht op een video-uiting in de stream? Dan ontvang je van de sponsorcommissie de aanleverspecificaties van de video. Deze specificaties zijn belangrijk. Want het lijkt een klein verschil: een video van 20 seconden of een video van 40 seconden. Maar in een strak draaiboek met live-presentatie en tientallen sponsoren luistert dit nauw. Want de wedstrijd begint immers op de vooraf bepaalde tijd. En ook de pauze kunnen we niet ineens een minuut langer maken.

Contact

PR-commissie / perscontacten prcom@ldodk.nl
Jurjen Smid online en livestream jurjen.smid@ldodk.nl
Arend Waninge bestuur en perscontacten arend.waninge@ldodk.nl

 

Deel deze pagina op: