Coronavirus: gevolgen voor de competities

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het KNKV heeft vanavond bekendgemaakt wat voor gevolgen de maatregelen tegen het coronavirus hebben op de verschillende korfbalcompetities. Een overzicht:

Topkorfbal (LDODK 1, 2 en A1)

De Korfbal Leaguefinale in Ahoy op 4 april zal niet doorgaan op die datum. Of de wedstrijd en de play-offs die daaraan voorafgaan op een later moment wordt gespeeld is nog niet bekend. Hierover neemt het KNKV uiterlijk 6 april een besluit, of eerder als de situatie daarom vraagt.

Wedstrijdkorfbal (LDODK 3, 4, 5, A2, B1, C1, D1)

Alle geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Het KNKV neemt uiterlijk 6 april een besluit over de rangschikking en de promotie- en degradatieregeling. Eerder werd hier de datum 20 maart gecommuniceerd, maar de KNKV wacht de voorlopige einddatum van de huidige maatregelen af.

Breedtekorfbal (overige teams)

Alle geplande wedstrijden in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal worden afgelast. Het bondsbestuur heeft besloten deze competitie als niet gespeeld te beschouwen.

Het veld op

Alle wedstrijden die tot en met 16 april op het veld zouden worden gespeeld worden afgelast. Op uiterlijk 6 april maakt het KNKV een besluit over het verdere verloop van de veldcompetitie.

Mochten de huidige maatregelen ook na 6 april in meer of mindere mate van toepassing zijn, dan kan het zijn dat het KNKV de besluitvorming uitstelt.

Lees hier het artikel van het KNKV.

Alle informatie over het coronavirus verzamelen we op LDODK.nl/coronavirus.

Deel dit artikel op: