Zondag: LDODK – KZ

Terug naar het nieuwsoverzicht

De tweede thuiswedstrijd op rij brengt zondagmiddag (16.00 uur) de ontmoeting tussen LDODK/Rinsma Modeplein en KZ/Hiltex, respectievelijk de nummer 4 en 7 van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten. De eerste slag tussen beide ploegen dit seizoen eindigde in een overwinning voor KZ.

Een lekkere uitslag voor LDODK, vorige week zaterdagavond. De 36-26 overwinning op DVO smaakt naar meer. Het enige smetje op het resultaat was misschien het aantal tegentreffers. Dat hadden er volgens coach Erik Wolsink na afloop van de wedstrijd, best wat minder mogen zijn. Maar de overwinning na twee nederlagen was meer dan welkom. De spelers straalden weer plezier uit. Het geeft iedereen weer wat meer vertrouwen. Door het verlies van Fortuna bij KZ steeg LDODK zelfs op de ranglijst zelfs weer naar een play-offplek. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, allemaal finales zoals Henk Jan Mulder vorige week liet weten. Ploeg en begeleiding kijken van week tot week.

In KZ treft LDODK zondagmiddag een pittige tegenstander. De 24-19 overwinning vorige week op Fortuna is duidelijk en in het begin van de competitie ging LDODK bij KZ ook de bietenbrug op: 21-17. KZ is thuis wel sterker dan uit, het pakte vier van de vijf overwinningen in het huidige seizoen thuis. Uit werd alleen nipt bij DVO gewonnen: 20-21.

In de fase van de competitie heeft de wedstrijd alles in zich om een mooie pot korfbal op te leveren. LDODK kan zich geen puntverlies meer veroorloven, met DOS’46 en Fortuna op het vinkentouw. Het is druk op het middenstuk van de ranglijst en daar wil KZ zich ongetwijfeld graag nog bij tussenvoegen.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: