Zaterdagavond: kraker LDODK – Fortuna

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de spannende eindfase van de Ereklasse A staat zaterdag 20 mei (19.00 uur) de kraker tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst op het programma. LDODK/Rinsma Modeplein speelt in Gorredijk tegen Fortuna/Delta Logistiek.

Er zijn nog drie competitieronden in de reguliere competitie van de Ereklasse A. In de komende weken maken LDODK, Fortuna en DOS’46 uit welke twee teams zich plaatsen voor de play-offs om de nationale veldtitel.

LDODK was tot vorige week in deze veldcompetitie nog ongeslagen. DOS’46 maakte zaterdag in Nijeveen aan deze status een einde door met 17-15 te winnen. Daarmee nestelen de Drenten zich in puntenaantal naast Fortuna. Beide ploegen hebben 10 punten. Maar Fortuna heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het duel tegen Blauw-Wit werd een paar weken geleden gestaakt vanwege slechte weersomstandigheden. LDODK leidt de dans aan kop van de ranglijst met 12 punten.

LDODK speelt na het thuisduel tegen Fortuna nog tegen TOP (uit) en Blauw-Wit (thuis).

Fortuna speelt in de laatste twee competitieronden tegen DSC (thuis) en DOS’46 (uit). En de ploeg moet het duel tegen Blauw Wit dus nog uitspelen.

Het programma van DOS’46 in de laatste drie competitieronden: DSC (uit), Blauw-Wit (uit) en Fortuna (thuis).

Deel dit artikel op: