Zaterdag: LDODK – TOP

Terug naar het nieuwsoverzicht

De slag om de tweede plaats en het thuisvoordeel in de play-offs. Dat staat zaterdagavond op het spel in de wedstrijd LDODK/Rinsma Fashion – TOP/Quoratio. Winst voor TOP betekent dat het gat tussen beide ploegen drie punten wordt en dat gat is groot met na dit weekend nog maar drie wedstrijden te spelen.

Maar hoe dan ook lijkt de kans heel groot dat beide ploegen elkaar in de play-offs weer gaan treffen. Het gat met de nummers vier en vijf op de ranglijst lijkt daar royaal genoeg voor. Maar zowel TOP als LDODK spelen in het slot van de competitie nog tegen nummer vier Blauw Wit. LDODK in de slotronde, TOP een week eerder. De Amsterdammers kunnen dus nog een beslissende rol spelen.

Voor LDODK is het halen van de play-offs een nieuwe stap in de geschiedenis van de vereniging. TOP kan bogen op al veel meer ervaring, de Sassenheimers wisten ook al finales om de landstitel winnend af te sluiten.

Het punt voorsprong op de ranglijst wist TOP zaterdag bij DVO pas in de allerlaatste seconden van een knotsgekke wedstrijd bij DVO binnen te slepen. Bijna de hele wedstrijd stonden de Bennekommers voor. LDODK had het in Nijeveen tegen DOS’46 een stuk makkelijker. LDODK speelde op het oog ontspannen, kwam nooit in gevaar en heerste nagenoeg de hele wedstrijd soeverein. Enige smet was de gele kaart van Marjolijn Kroon, waardoor zij de wedstrijd van zaterdag zal moet missen.

In de eerste confrontatie dit seizoen in Sassenheim versloeg LDODK de regerend landskampioen met 22-26.

Deel dit artikel op: