Zaterdag: DOS’46 – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdagavond (20.00 uur) is het tijd voor de noordelijke derby in de Korfbal League tussen DOS’46 en LDODK/Rinsma Modeplein. Altijd een bijzondere wedstrijd.

LDODK was vorige week de eerste ploeg deze competitie die koploper PKC een punt afhandig maakte. Het hadden er ook twee kunnen zijn, maar aan de andere kant had ook PKC kunnen winnen. Hoe dan ook, het was een prima partij korfbal die de liefhebbers voldoende bood. Het was ook de rentree van Femke Faber die na lang blessureleed weer behoorlijk speelminuten maakte.

Het gelijkspel brengt LDODK nu op de derde plaats op de ranglijst met 11 punten uit 8 wedstrijden. En daarmee draait LDODK mooi mee in de kopgroep van vijf ploegen die, zoals het er nu naar uitziet, de strijd om de play-off plekken gaan bestrijden. Na dit weekend zijn we halverwege de reguliere competitie. Het tweede deel van de competitie begint voor LDODK met een uitwedstrijd bij Fortuna, ook een ploeg uit de top-5.
Het blijft dus zaak gewoon de punten te blijven pakken. Ook tegen DOS’46, altijd een lastige tegenstander. Met oud-LDODK’er Menno Russchen en oud-LDODK coach Gerald Aukes.

De ploeg uit Nijeveen heeft 6 punten en bevindt zich daarmee op de zevende plek op de ranglijst. De ploeg had zelf ongetwijfeld wat hoger willen staan, maar het lijkt er zeker niet op dat DOS dit seizoen in de problemen gaat komen. Het gaatje met onderin is al geslagen. DOS speelt de laatste weken spannende potjes. Vorige week werd nipt gewonnen bij KCC (27-28), een week eerder net verloren van TOP (22-23) en nog een week eerder was het 27-25 bij KZ.

Ongetwijfeld wil DOS’46 zaterdag graag de punten in Nijeveen houden. Dat lukte de laatste twee jaar niet. Vorig jaar won LDODK redelijk eenvoudig: 22-26 en jaar eerder kaapte LDODK in de laatste minuut de winst weg. Het zijn voldoende ingrediënten voor vast een heerlijke wedstrijd.

https://www.instagram.com/p/Bd2xzNwD0nt/?taken-by=ldodk_rinsmamodeplein

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: