Zaterdag: DOS’46 – LDODK (+ belangrijke informatie voor bezoekers)

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdagavond speelt LDODK/Rinsma Modeplein de derde wedstrijd in de Ereklasse van dit seizoen. In Nijeveen staat de derby tegen DOS’46 op het programma.

De eerste twee wedstrijden verliepen wisselvallig, stelt André Zwart. “Het is prima dat we twee punten hebben, maar vooral wat betreft samenspel en afronding zal het nog wel beter moeten.”

Energie

DOS’46 begon de competitie met een nipte overwinning op DeetosSnel. Op het eigen veld werd het 15-14. Een week later speelde de ploeg in Amsterdam gelijk tegen Blauw-Wit (17-17).

De wedstrijden tussen LDODK en DOS’46 staan bekend als wedstrijden vol spektakel. André kijkt dan ook uit naar het bezoek aan Nijeveen. “Ik verwacht veel enthousiasme, energie en agressiviteit in de duels.”

Hij denkt dat DOS’46 LDODK verdedigend onder druk wil zetten door veel risico’s te nemen. Uiteraard heeft hij als doel om twee punten mee naar huis te nemen. “Te beginnen door er voldoende energie en strijd tegenover te zetten.”

Publiek in Nijeveen

Mocht je plannen hebben om de wedstrijd te bezoeken, dan is het goed om te weten dat in Nijeveen een maximumaantal van 250 bezoekers aanwezig mag zijn. Dit is een besluit van het bestuur van DOS’46 dat op verzoek van de Veiligheidsregio Drenthe is genomen, in verband met de coronamaatregelen. Overweeg je eventuele bezoek dus goed. De kans bestaat dat je eenmaal in Nijeveen rechtsomkeert moet maken.

Deel dit artikel op: